Akut tandvård: Snabb hjälp när du har tandvärk

Har du drabbats av plötslig tandvärk? När det gäller dina tänder är det inte klokt att vänta på en vanlig tandläkartid. Akut tandvård är svaret för att snabbt lindra smärtan och ta hand om din munhälsa.

I händelse av akut tandvärk eller en olycka är det ibland svårt att få en akut tid hos din ordinarie tandläkare. Lyckligtvis finns det ingen anledning att vänta. Behöver du snabb hjälp med dina tänder, finns det flera tandläkare som erbjuder akut tandvård. Många av dessa kliniker är tillgängliga dygnet runt, året om – en trygghet för dig.

När är akut tandvård nödvändig?

Det finns flera situationer där akut tandvård är nödvändig. Ett obehandlat hål kan plötsligt förvandlas till en stark smärta som kräver snabb vård. Infektioner eller inflammationer i tanden kan också ge upphov till svårighet. Dessutom kan olyckor inträffa, till exempel om du ramlar från cykeln. Oavsett orsak, är det viktigt att söka akut vård om du upplever smärta. Tänk på att det finns risker med att ignorera problem med tänderna. Din mun förtjänar samma uppmärksamhet som resten av din kropp. 

En erfaren akuttandläkare i Stockholm behandlar vanligtvis problemet på ett snabbt och temporärt sätt. Om du har ett hål, till exempel, kommer de att utföra en temporär lagning. Efter ditt besök hos akuttandläkaren är det viktigt att fortsätta vården hos din ordinarie tandläkare.

Boka akut tandvård online 

Att boka tid för akut tandvård är enkelt och bekvämt på nätet. Det räcker inte med att bara dyka upp, det är viktigt att du kontaktar tandläkarkliniken först. Ring dem eller använd deras online bokningssystem. De flesta kliniker har hemsidor där du enkelt kan boka din tid. När du gör kontakt är det bra att klargöra ärendet. Vid akut behov, ring medan du är på väg till kliniken. Det är smart att redan känna till några olika akuttandläkare. På så sätt slipper du panik leta efter hjälp när krisen är framme. Ha gärna kontaktuppgifter till två eller tre olika kliniker, ifall den första är upptagen.

När tandvärken slår till eller en olycka inträffar är akut tandvård den bästa lösningen. Genom att boka tid online och ha kontaktuppgifterna till olika akuttandläkare redo, kan du snabbt få den vård du behöver. Tänk på att din munhälsa är viktig och att akut tandvård finns tillgänglig för att hjälpa dig när det behövs som mest.