Detta gäller vid misstanke om narkotikabrott

Narkotikabrott är ett av de vanligaste brotten i Sverige. Det är ett brott som ska tas på allvar även vid ringa förseelser. Är man misstänkt för narkotikabrott ska man ta hjälp av en advokat.

I Sverige är det olagligt att köpa, inneha, frakta, sälja, framställa och bearbeta narkotika. Likaså att indirekt bidra till försäljning av narkotika genom att förmedla kontakter mellan säljare och köpare. Straffskalan för narkotikabrott är allt från böter upp till tio års fängelsestraff för de allra grövsta brotten. Att dömas till böter för ett ringa narkotikastraff kan för vissa tyckas inte så farligt, men det är värt att komma ihåg att en fällande dom också betyder att man hamnar i brottsregistret och blir prickad. Detta kan i sin tur leda till att det blir svårt att få en anställning då allt fler arbetsgivare idag också vill se ett utdrag ur brottsregistret.

Anlita en advokat som är specialiserad på narkotikabrott

Är man misstänkt för ett narkotikabrott så bör man ta det på största allvar, även när brottet anses ringa. Bäst är att så tidigt som möjligt i processen ta hjälp av en brottmålsadvokat som är specialiserad på just narkotikabrott. Då kan advokaten sitta med som stöd i de inledande förhören för att kontrollera att allt går rätt till. Man kan också tillsamman innan förhöret gå igenom de frågor som polisen kan tänkas ställa och på så vis förbereda sig. Det kan vara bra att känna till att det inte kostar någonting att kontakta en advokat och ha ett inledande samtal. Läs mer om narkotikabrott på denna webbsida: https://www.narkotikabrott.nu/

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik