Mattor kan förändra ditt hem med stil och komfort

Lär dig mer om hur väl valda mattor kan förvandla ditt hem med både stil och komfort, och få tips på tåliga alternativ som passar livets alla olika behov.

I en tid där små detaljer spelar stor roll, kan en matta bli en oväntad hjälte i ditt hem. Rätt matta har förmågan att binda samman rummets olika element, samtidigt som den erbjuder värme och mjukhet under fötterna, och till och med kan påverka rummets akustik. Oavsett om det handlar om en tjock ullmatta till vardagsrummet eller en smidig gångmatta i hallen, är det värt att tänka till både en och två gånger innan du bestämmer dig.

Välj mattor som tål livets prövningar

Att välja rätt matta till ditt hem handlar inte bara om färg och form, utan också om hur mattan kommer att fungera med rummets övriga inredning och, inte att glömma, det dagliga slitaget. Det finns mattor och så finns det mattor som klarar av lite mer. I en familj där livet pulserar och vardagen ställer krav, behövs en matta som är mer än bara snygg att titta på och skön att gå på.

En matta i entrén måste kunna hantera smutsiga skor och blött väder, medan den i vardagsrummet snarare finns till för att höja mysfaktorn. För den med småbarn och husdjur står en lättskött och rengöringsbar matta ofta högt på önskelistan. Tänk därför aldrig på mattan som en inredningsdetalj, utan mer som en kompanjon i ditt dagliga liv. En som både ska passa in och stå ut med en hel del.