Trädfällning Uppsala – tips inför projektet 

Funderar du på att fälla några träd på din tomt i Uppsala? Tanken med den här texten är att ge dig en enklare resa från start till mål i din trädfällning i Uppsala. Det finns en massa saker att tänka på – och en massa saker som du måste undvika. 

Vårt mål är att du ska vara väl förberedd och fatta rätt beslut hela vägen. Med detta sagt, här följer våra tips: 

  • Kommunen. Se till att först kontrollera att du får göra en trädfällning i Uppsala. Grundprincipen är att det är din tomt, dina träd och att du själv bestämmer – men inom exempelvis detaljplan så kan det finnas andra regler där du måste ansöka om ett marklov. Kolla med kommunen innan du sätter igång. 
  • Grannarna. Du kanske stör dig på att du inte får sol på din uteplats och vill genomföra en trädfällning i Uppsala av den anledningen. Samma träd kanske är ett perfekt skydd för insyn för dina grannar. Även om det är ditt träd och att du äger det sista ordet så kan det vara bra att gå via dina grannar och informera om vad du planerar. Ibland kan man exempelvis anlita en arborist för en kraftig beskärning av kronan – vilket innebär sol för dig, och skydd för grannarna. 
  • Professionell hjälp. Vi skulle definitivt råda dig att ta hjälp med en trädfällning i Uppsala. Det handlar om ett projekt som kräver kunskap och absolut gehör för hur man ska fälla och vilken metod som ska användas. Riskerna är stora – både för personskada och för att egendom skadas i samband med att ett träd faller. Många underskattar vilka krafter det handlar om. Genom att ta hjälp så säkerställer du ett effektivt jobb där säkerheten står i fokus – dessutom till rimliga priser. Du kan använda Rut också och dra av 50% av den totala arbetskostnaden för din trädfällning i Uppsala också, glöm inte den möjligheten!