Rörmokare fixar inte bara rören i Hägersten

Rörmokare i Hägersten kan mycker mer än att dra rör, åtgärda översvämningar, eller stopp i avlopp. Moderna rörmokare kan allt inom värme, vatten och sanitet.

När man på romartiden började bygga akvedukter för att leda vatten till de stora städerna uppstod behovet av hantverkare som kunde sin sak. Vatten är ett kraftfullt element som måste hanteras med respekt. Rörmokare har därför alltid varit en respekterad yrkesgrupp. Under 1800-talets framväxande industrier och inflyttning till städerna ökade behovet av vattenledningar och därmed skickliga yrkesmän.

Ända fram till början av 1900-talet kallades yrkesgruppen rörläggare eller rörmontörer. De arbetade antingen med vatten, avlopp och gas eller med värme och ventilation. På 1930-talet ändrades branschen och man gick ihop för att arbeta med värme, vatten och sanitet. Det var också då man började använda ordet rörmokare.

Certifierade rörmokare har rätt att installera

Moderna rörmokare kallas oftast för VVS-montörer och arbetar med allt du kan behöva hjälp med i ditt hem när det kommer till vatten, avlopp, ventilation och värme. Ska du renovera eller bygga nytt badrum eller kök är det ett VVS-företag du ska anlita. Då får du tillgång till utbildade, certifierade rörmokare.

När du kontaktar ett VVS-företag i Hägersten får du den expertis du behöver för en bra och pålitlig installation. De kan installera allt från disk- och tvättmaskiner till värmepumpar och nya kranar i köket. Inget jobb är för litet eller för stort. Genom att anlita certifierad personal vid olika installationer kommer du också att kunna få ersättning från ditt försäkringsbolag om något skulle läcka.