Hur vet du om det är dags att renovera fönstren?

Att renovera fönster på fastigheter är en gedigen uppgift och ett stort projekt, särskilt för större hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar. Men hur vet man när det är dags?

En fastighetsägare i Stockholm kan brottas med om det är dags att renovera fönstren eller inte. Projektet är stort och dessutom kan det krävas långa tider där projektet har påverkan på omgivningen. Boende uppskattar inte dragiga fönster men inte heller ha hantverkare hemma och svårigheter att ta sig in och ut ur fastigheten. Sen går det inte att komma ifrån att det är en stor kostnad. Tydliga tecken på att det är dags är såklart om färgen trillar bort, det är sprickor i fönsterarmaturen och eventuellt spruckna fönster. Då ska du kontakta någon för fönsterrenovering. Det finns även andra tecken som kan tyda på att det är dags.

Klagomål på att det drar in

Ett annat tydligt tecken på att du kan behöva renovera fönster är att du får klagomål från boende om att det är dragigt. Visst att du vill ha god ventilation, men när isoleringen i fönster börja släppa och den ljuvliga vintervinden drar in över Stockholm kan det bli lite väl mycket.
Det enklaste är att låta en firma inspektera fönstren och utvärdera om det är dags. Det ska vara ett pålitligt företag, trots allt lever de på att renovera fönster. Tycker du att de överdriver kan det vara bra att höra med någon annan. Dessutom kan du hämta in offerter från flera företag.