Överraskas av ett vackert trapphus

Välkommen hem! Vad får dig att känna dig extra gott välkommen när du öppnar porten till ditt hus? Hur ska din hyresvärd skapa en entré och trapphus som får dig att må så där lite extra bra?

Vad är ett vackert trapphus för dig? Handlar det om vilka färger som används? Är det hur städningen sköts? Påverkar golvet och utsmyckningar ditt intryck? Troligen är det allt av detta som påverkar hur du ser på ett trapphus och en entré.
Men de flesta trapphus kan stiga många grader om det bara märks att fastighetsägaren lägger lite extra energi och omtanke om sina gemensamma ytor. En vacker port. Rent och i ordning. Helt och genomtänkt. Och så vackra färger som väljs för husets trapphusmålning, så klart. Det är allt som behövs för att få hyresgäster och besökare att trivas riktigt bra.

Välj rätt färg

Om du är ansvarig för fastighetens trapphus, och ska måla om där, så är det viktigt att fundera noga över vilken färg och struktur som passar bäst. Det kan locka att måla med vit färg, men vitt är sällan vitt länge. Och dessutom syns all smuts och damm mycket tydligt på vitt.
Kanske har du sett hur trapphus ofta har flera färger på väggarna? Man brukar måla med en teknik som heter stänkmålning. Där väljer man en grundfärg och stänker sedan en eller flera andra färger som dekoration. I ett trapphus är det en funktionell målning eftersom det döljer smuts och andra skavanker.